.

.

چند سالیست که اقتصاد دانش بنیان تبدیل به واژه ای متداول در حوزه اقتصاد، فناوری و علم شده است. در اقتصاد دانش بنیان آنچه که هسته تولید ثروت را در جامعه تشکل می هد تولید و بهره برداری از "علم" است.
 
در واقع اقتصاد دانش بنیان از زمانی شکل گرفت که نقش دانش و فناوری در رشد اقتصادی اهمیت چشمگیری پیدا کرد. هر چند دانش همواره از هسته های پیش برنده توسعه اقتصادی بوده است، اما تنها طی چند سال گذشته اهمیت فزاینده آن در تولید ثروت و رشد اقتصادی مشخص تر گردید. اقتصادهای دانش بینان بیش از هر چیز برای بقا خود بر تولید، توزیع و استفاده از دانش متکی هستند.

اقتصاد دانش بنیان وابسته به صنایع "های تک" مانند رایانه، الکترونیک و هوا فضا می باشد، از سوی دیگر بخشهای خدماتی دانش بنیان نیز مانند آموزش، ارتباطات و اطلاعات در حال رشد هستند. در واقع در اقتصادهای دانش بنیان 50 درصد gdp متعلق به تولید ثروت ناشی از دانش می باشد.

همچنین از مهمترین فاکتورهای موفقیت اقتصاد دانش بنیان امکان تقویت نوآوری و خلاقیت است، زیرا "دانش" تنها "اطلاعات" نیست بلکه "ایده ها" که در توسعه و رشد بیزنسها تاثیر گذارند را نیز شامل می شود. اهمیت این مقوله به حدی است که توسعه و تقویت نوآوری و خلاقیت به چالش بنیادین مدیران بیزنس در قرن 21 تبدیل شده است.

البته نوآوری در اقتصاد دانش بنیان معنای خاصی دارد. نوآوری به معنای جستجو و شناخت فرصتهای بازار و ایجاد بیزنس جدید و یا ارتقا بیزنس موجود جهت مطابقت با این فرصتهاست. در واقع نوآوری شناخت سمت گیری و فرصتهای بازار و پاسخ به آن است.

البته مدیران باید به خاطر داشته باشند که نوآوری به عنوان بخش مهمی از اقتصاد دانش بنیان ارتباط تنگاتنگی با خلاقیت دارد، خلاقیتی که می توان عینیت آن را در ریسک پذیری ایده های نو، ترکیب ایده های موجود و تولید ایده جدید، دادن استقلال در تصمیم گیری و ایده پردازی، امکان به اشتراک گذاشتن ایده ها و بسیاری دیگر از فاکتورها دید.

در اقتصاد دانش بنیان، مدیران ارشد باید به اهمیت سرمایه دانش واقف باشند و بدانند تنها دانش است که می تواند برای آنها "مزیت رقابتی" به همراه داشته باشد، دانشی که نمی توان آن را تنها به اطلاعات محدود کرد، بلکه ایده های خلاقانه و نوآورانه بخشی از آن را تشکیل می دهند.

لذا مدیران علاقمند به اقتصاد دانش بنیان باید در صورت لزوم به خانه تکانی فرهنگی دست بزنند و فرهنگی که مشوق خلق دانش و نوآوری است را جایگزین کنند، فرهنگی که در آن کارکنان به تبادل ایده و دانش و هم افزای علاقمند هستند. هم افزایی میان کارگران ماهر در این فرهنگ ایجاد فرصتهای خلاقانه تکنیکی و ایده های نو را ممکن می سازد. در این فرهنگ از تمامی منابع به منظور ترویج نو آوری، هم افزایی و خلاقیت در میان بیزنس استفاده می شود.

 
منبع:


normal
0




false
false
false

en-us
x-none
fa







































































































































































/* style definitions */
table.msonormaltable
{mso-style-name:"table normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:arial;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}


http://www.oecd.org/science/sci-tech/1913021.pdf
http://www.innovationexcellence.com/blog/2013/06/13/developing-innovation-for-a-knowledge-based-economy/
 
مترجم:
مختار منوچهر آبادی
خوانده شده 2643

پنل واحد من

اطلاعیه و فراخوان ها

  • فراخوان قدم به دنیای انیمیشن سازی و بازی سازی
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری کرمانشاه با همکاری شرکت سانا صنعت ماندگار برگزار می‌کند؛ نخستین…
  • 1- معرفی جشنواره جشنواره نوآوری در گردشگری استان کلیه زمینه‌های مرتبط با گردشگری اعم از بوم گردی، گردشگری سلامت، گردشگری…
  • به اطلاع شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان کرمانشاه می رساند اتاق بازرگانی استان…
  • مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات پارک علم و فناوری استان کرمانشاه برگزار می کند؛ کارگاه آنچه در دنیای گیم…

دستاوردها و افتخارات پارک

دستاوردها و افتخارات پارک